ProduktkategorierNEK 400:2022 Elektriske lavspenningsinstallasjoner
Medlemspris: 1 675,-
Andre: 1 970,-
Antall:   
KJØP
Varenummer: 7019

Ønsker du oppdatering på nyheter og endringer? Kurset "NEK 400:2022, nyheter og endringer" er nå tilgjengelig i ELFLIX. Dette kurset er gratis for alle medlemmer og også tilgjengelig for ikke-medlemmer med premium abonnement.

NEK 400 er det sentrale henvisningsgrunnlaget i «forskrift om elektriske lavspenningsanlegg». Myndighetene angir at forskrift, veiledning til forskrift og standard samlet spesifiserer sikkerhetsnivået som kreves. Erklæring om samsvar med NEK 400, støttet av underliggende dokumentasjon, vil dermed dokumentere samsvar med myndighetskravene.

NEK 400 er også et viktig kontraktsdokument mellom bestiller av en elektrisk lavspenningsinstallasjon og de profesjonelle tilbyderne av prosjektering- og installasjonsarbeid. Henvisning til standarden viser at installasjonen skal planlegges og utføres i samsvar med anerkjent internasjonal og nasjonal praksis. Leverandører av utstyr til lavspennings- installasjoner bør ha god kjennskap til kravene som stilles i NEK 400, slik at de kan levere utstyr innenfor rammene standarden setter.

NEK 400 må ses i sammenheng med NEK 405-serien, hvor sistnevnte omhandler elkontroll. Eier av elektriske lavspenningsinstallasjoner bør sørge for at det jevnlig foretas elkontroll. Bestilles slike kontroller i samsvar med NEK 405, sikrer det at kontrollen gjennomføres etter anerkjent metode og med bruk av kvalifisert personell.

Produktet finnes også i Nelfos forskriftsabonnement. Her kan du registrere eller oppdatere abonnementet

 

 
Kunder som kjøpte denne varen kjøpte også:

Montørhåndboka NEK 400:2022 (Bokmål)

Montørhåndboka gir veiledning om praktisk utførelse av elektriske bygningsinstallasjoner i henhold til gjeldende fors...

NEK 399:2022 Tilknytning av elanlegg og ekomnett
NEK 399:2022 omhandler tilknytning av elanlegg og ekomnett i bygninger til allment nett. Den erstatter NEK 399-1:2018 og NSPEK 399 Metode D:...
FEL, Forskrift om elektriske lavspenningsanlegg
Forskriften gjelder for prosjektering, utførelse, endring og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg
FSE-forskrift om sikkerhet ved arbeid
FSE-forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg.
Elektroniske kretser og nettverk Vg1 elektrofag NETTUTGAVE (Bokmål)
Lærebok for Vg1 elektrofag, etter de nye læreplanene i Fagfornyelsen
Energi- og styresystemer Vg1 elektrofag NETTUTGAVE (Bokmål)
Energi- og styresystemer for Vg1 elektrofag tar for seg grunnleggende systemer for behovsstyrt lys og varme, ...
Kontakt oss:

NHO Elektro - butikken
Postboks 5467 majorstua
0305 OSLO

Sentralbord: +47 23 08 77 00
Epost: torget@nhoelektro.no
Kjøpsvilkår:

Alle priser er eks. mva. (så lenge annet ikke er oppgitt). Porto- og ekspedisjonskostnader kommer i tillegg på alle ordre i henhold til gjeldene portosatser og forsendelsesmåte. Betalingsbetingelser: 14 dager fra fakturadato. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.

Les fullstendige kjøpsvilkår
 
BUTIKKEN drives av NHO Elektro - tilsluttet NHO ISO org: 971 033 517